Vipp: Estetisk berikelse i hverdagens nødvendigheter

Vipp Marie Nielsens Hairdressingsaloon Low

Forestill deg en liten, travel frisørsalong i Danmark for over 80 år siden. Blant duften av hårvoks og lyden av flittige saksers klikk, står en funksjonell, artig pedalbøtte i et hjørne.

Dog ikke hvilken-som-helst pedalbøtte. Nygifte metallvarearbeider Holger Nielsen visste nok ikke da at hans beskjedne, selvbygde gave til sin frisørkone var begynnelsen på det som skulle bli en av de mest ikoniske representanter for det ypperste av dansk designarv.

Vipp bin combo cropped
RENDYRKET FUNKSJONALISME: Vipp sine ikoniske pedalbøtter har fortjent sin permanente plass på utstilling i MoMA, New York.

Fra enkel søppelbøtte til fullblods designmerke

Besøker du i dag Museum of Modern Art (MoMa) i New York, finner du den samme pedalbøtten, på permanent utstilling, som et stolt symbol på funksjonalismen – og antakelig det eneste sted på kloden hvor søppelbøtten kun er til utstilling. Rene linjer og robuste materialer har gjennom årenes løp gitt Vipp-pedalbøtten en sentral plassering i stilbevisste hjem, der design møter hverdagslivet.

– Dette er mer enn et produkt. Vipp er et kunstverk som også tjener praktiske formål, slår Annette Hoff Larsen fra IN-teriørbutikken fast. Industrielt stål og presisjonsmekanikk sikrer pedalbøttens lydløse lukkemekanisme, mens den robuste gummiringen diskret sørger for å holde avfallet skjult.

Holger Nielsen, grunnlegger av Vipp

Gjennomtenkte detaljer bærer løfte om lang levetid – og slik bærekraftig funksjonalisme er et gjennomgående uttrykk i samtlige produkter fra Vipp, utviklet fra å være en pionèr innen funksjonalisme til å bli et fullblods designmerke med en arv som strekker seg langt utover det å holde avfall ute av syne. Gjennom årenes løp har nemlig sortimentet fra den familiedrevne danske produsenten vokst seg til å omfatte en rekke produkter og accessories, med hovedvekt på kjøkken og bad. Se hele utvalget!

Fra IN-teriørbutikkens utvalg trekker Annette frem sine favoritter:

vipp beige

Vipp søppelbøtte: – Vipp søppelbøtten er et stykke dansk designhistorie som kombinerer overlegen kvalitet med tidløs estetikk. Denne er laget for å vare og det er i detaljene at skjønnheten ligger. Her investerer du i både funksjonalitet og stil for hjemmet ditt.

Vipp 7 Tannbørsteholder beige på badet

Vipp tannbørsteholder: – Tannbørsteholderen fra Vipp er en forlengelse av vårt fokus på detaljer og funksjonalitet i hverdagsrutinene. Den kombinerer elegant estetikk med praktisk design, og løfter hele badets uttrykk.

vipp laundry basket beige

Vipp kleskurv: – I alle Vipp-produkter ligger historien om en mann som ikke ville nøye seg med noe annet enn det beste! Den opprinnelige avfallsbøttens detaljer toner frem også i kleskurvens rene linjer. Nielsens ånd er merkbar i hver sveising, hvert materialvalg og i måten produktet oppfyller sitt funksjonelle formål på.

Bærekraftig gjennom design og materialvalg

Et funksjonelt kvalitetsdesign er et godt utgangspunkt for et bærekraftig produkt som varer lenge.

Nylig tok Vipp ytterligere et steg for å tenke miljøvennlige løsninger. Resultatet kan du se i videoen – vakre søppelbøtter som i seg selv er laget av avfall!

Funksjon og finesse

I Annettes butikk er Vipp-produktene klassikere av det populære slaget. Hun mener dette kan tilskrives kombinasjonen av estetikk, praktisk nytte og holdbar design.

– Når du vurderer et nytt tilskudd til hjemmet ditt, er det klokt å se på hva som kan tilføre funksjon og finesse i rommet ditt. Produktene fra Vipp lar deg oppleve god design når du utfører dine daglige gjøremål, og er med på å berike hverdagen. Jeg vil si det er en investering i design som står tidens prøve, konkluderer interiøreksperten.

– I IN-teriørbutikken vil vi gjerne bidra til å gjøre hjemmet ditt til et sted du elsker å være.

Annette Hoff Larsen, interiørekspert og daglig leder
Annette, daglig leder i IN-teriørbutikken

Hos IN-teriørbutikken kan kolleksjonen oppleves og handles både i fysisk butikk i Tønsberg og på nett. Kyndig veiledning fra Annette bidrar til sikre valg som passer i ditt hjem.

vipp logo

FOTO: Vipp