Slik velger du riktig størrelse på gulvteppet

Å velge riktig teppestørrelse til stue, spisestue eller soverommet er like viktig som valg av design og type stoff. Vi i interiørbutikken mener at alle skal ha et hjem som de kan være stolte av. Derfor selger vi nøye utvalgte tepper av høy kvalitet og gir deg kunnskapen du trenger for å velge det perfekte teppet til ditt hjem.

Stue

Dette nydelige teppet heter Vipp Wool Bamboo og kommer virkelig til sin rett i stuen.

Har du en stor stue, anbefaler vi et teppe som dekker hele sittegruppen. Pass på at sofa og møbler som lenestol, sofabord og puffer har beinene godt innenfor teppet. Møblene skal helst være plassert slik at det er 20 cm eller mer fra møblene til teppekanten. Har du liten plass, bør du kun ha de fremre beina på møblene på teppet. Dette fungerer spesielt bra hvis du har sofaen inntil en vegg. 

La det være 10-15 cm mellom teppet og veggene. Da virker rommet romsligere.

Spisestue

Kasthall Bloom Icon er et stilfullt vevd teppe laget av 100% ull som passer perfekt under spisebordet.

Når du skal velge teppe til å ha under spisebordet, bør du sørge for at stolene får god plass innenfor teppet. Dette finner du enkelt ut ved å måle opp spisebordet og legge til 60-80 cm på alle sider. På denne måten kan du være trygg på at teppet er stort nok for å romme spisestolene, selv når de dras ut. 

Står du mellom to teppestørrelser bør du alltid velge det største. Et teppe som er litt for lite vil få hele rommet til å føles trangt, mens et større vil åpne opp rommet og skape en luftigere atmosfære.

Soverom

Kasthall – Goose Eye XL passer veldig fint på soverommet.

På soverommet vil det være naturlig å plassere teppet under sengen. Da er det lurt å sørge for at det er stort nok til å dekke hele sengen, samt 50-60 cm på sidene og foran sengen. På denne måten vil du lande på mykt underlag de dagene du våkner opp med feil bein (og alle andre dager). Rommet kan virke litt større hvis du lar teppet gå helt fra veggen, men du kan også trekke det lengre ned slik at nattbordet blir stående fritt.

Har du et lite soverom eller et gulv du ønsker å fremheve, kan du ha to mindre tepper på hver side av sengen. Det beste resultatet får du hvis teppene ikke strekker seg lenger enn selve sengen. Pass også på at teppet ikke er smalere enn nattbordet. 

Ikke glem teppeunderlag. Det beskytter både teppet og gulvet.

Trenger du hjelp?

Husk at hvert rom er unikt og at det derfor ikke finnes noen fasit på hvordan ditt rom bør innredes. Ta gjerne kontakt med vår egen interiørkonsulent. Vi hjelper deg gjerne med å skape det hjemmet du alltid har drømt om.


På utkikk etter det perfekte teppet?