Tilbake til alle innlegg

Slik lykkes du med årets trender – 9 tips

Nytt år betyr nye trender. 2017 skal bli året vi skal bli enda tøffere til å dra farger, print og forskjellige typer materialer inn i hjemmene våre.

1 – Bananplanten og naturlig materiale

Jungeltema og afrikanske mønster står høyt på trendlisten i 2017. Det skal være eksotisk med store grønne planter, og det er bananplanten som står frem blandt en av favorittene. Den populære monstera planten er også en sikker vinner.

Det er ikke sånn at du bare må sette plantene i krukker for å følge årets mest eksotiske trend, men du kan gå til innkjøp av en ny tapet, puter eller pledd med flott mønster av plantene.

2 – Vintage oljemaling

Trendforskeren Stefan Nilsson kaller oljemalerier for årets kaktus. Det vil si at oljemalerier i flotte farger, gjerne matchende til resten av interiøret ditt, er det som skal pryde veggene dine i år.

Om du syntes at det er litt for vågalt, så kan vi informere opp at ulike type tavler også er en populær veggdekorasjon som er på tur inn.

3 – Colorblocking

Som i motebildet, så er det veldig populært med colorblocking i interiør verden. Dette vil si at man plasserer to farger man egentlig ikke tenker at passer sammen inntil hverandre, for å skape en kontrast. Nå er det særlig populært å gjøre dette med farger som er i samme skala, men med forskjellige nyanser. For eksempel rødt med rosa, oransje, brunt, grønt, blått og mange flere.

Et lite tips kan være å satse på smådetaljer i de skarpe fargene. Dette passer fint inntil den nordiske bleke paletten.

4 – Metall

All ære til kobber og messing som nå har stått støtt i flere sesonger, men i 2017 så handler alt om andre type metaller, nemlig stål, krom og sølv.

Dette vil si at det er kalde toner som nå gjelder,  og dette gjør også at klart glass blir foretrukket fremfor farget i år.

5 – Mørkt tre

Det har vært veldig populært med hvitoljet eik i mange år, men nå er det på tur bort igjen om vi skal tro på ekspertene. Det er mørkt treverk i form av valnøtt, teak, og palisander som gjelder, og vi er veldig positive til denne forandringen.

Mye av grunnen til at dette er så populært, tror vi er retrobølgen som har kommet over oss. De gamle teak møblene er etterspurt i alle deler av landet, og blir kombinert med det moderne interiøret på utallige måter.

6 – Myke farger

Er du ikke helt solgt på ideen om colorblocking, så finnes det fortsatt et fargekombinasjon som er litt enklere og nøytral for mange å benytte seg av.

Mintgrønt matchet med rosa er en kombinasjon vi så flere tendenser av i fjor, men som spås å ta over i flere hjem i år.

7 – Svart svart svart

Møbler, vegger, pyntegjenstander, tekstiler og keramikk – alt i svart. Den dramatiske fargen var utrolig populær i 2016, og i 2017 blir det enda tydeligere at svart er en farge vi kan regne med.

Om du bruker den som kontrastfarge, på enkelt detaljer eller i kombinasjon med flere andre farger, det kan rett om slett ikke bli feil!

8 – Metaller i kjøkkenet

De største kjøkken trendene nå er kombinasjonen av stål og stein, gjerne marmor.

Du må ikke gjøre om hele kjøkkenet, men legge til elementer at står og stein, slik at kjøkkenet får en industriell vri.

9 – Keramikk

Vi ser keramikk overalt, og vi elsker det.

Vakre vaser, potter og fat i keramikk er med på å skape en deilig atmosfære i rommet.

Inspirasjon hentet fra Elle Decoration SE