Klassisk julegave

Tidløs ikon innenfor modern dansk design.

Hans.J.Wegners berømte CH-24 Y-stol, med sin unike form, har fått en spesiell status innen moderne design. Ved utformingen av CH24 valgte Hans.J.Wegner å produsere et enkelt stykke tre- og armlener. For å gjøre den damp bøyde toppen stabil og ekstra behagelig, utviklet han den særegne Y-formede ryggen som den ikoniske Y-stolen er oppkalt etter.

Produksjonen av hver individuelle Y-stol består av mer enn 100 ledd, hvorav de fleste gjøres for hånd. En dyktig fletter bruker omtrent en time på å flette setet, som består av 120 meter papir garn, dens imponerende styrke og form stabilitet gjør stolen robust og holdbar. Y-stolen gir både komfort og stabilitet i en karakteristisk og elegant form.

Over tid har Y-stolen fått bred anerkjennelse som den ideelle stolen som fanger essensen av moderne dansk design. Den danske arkitekten Hans J. Wegner regnes som en banebrytende møbeldesigner i det tjuende århundre

Vi har nå fått inn igjen de populære CH24 stolerne på lager i såpet- og oljet eik.

Har du ikke funnet hva du skal gi bort i julegave så er dette en tidløs klassikker som aldrig vil slå feil.

CARL HANSEN – CH24 OLJET EIK, NATURFLETT
CARL HANSEN – CH24 STOL, SÅPET EIK, NATUR FLETT

Wishbone Chair fra Carl Hansen er kanskje Wegner mest berømte verk. En lett, elegant og komfortabel stol med den karakteristiske Y-formen i ryggen. Stolen et triumferende stykke håndverk med en enkel design og rene linjer.

Hans J. Wegner designet Wishbone-stolen for Carl Hansen & Søn i 1949, og det har vært i kontinuerlig produksjon siden 1950.

Grunnlegger og første generasjons eier, Carl Hansen, var en førsteklasses snekker som laget møbler i store partier, så vel som i svært små mengder. Han åpnet sitt første snekkerverksted i Odense, Danmark 28. oktober 1908. Etter Carl tok hans sønn, Holger Hansen over. Han var også en møbelsnekker av rang som vokste opp med produksjon av møbler. Holger var ikke treg til å plukke opp flere av de lovende, danske designere som oppsto etter andre verdenskrig. I 1949 begynte han et samarbeid med Hans J. Wegner, skaperen av Y-stolen, som ble introdusert i 1950. Siden da har Wegner designet et stort antall bord og stoler for Carl Hansen & Søn. Mange av disse har oppnådd kultstatus og regnes for å være ekte samleobjekter . I dag er selskapet drives av Knud Erik Hansen, grunnleggerens barnebarn. Fortsatt produserer selskapet designikoner av enestående kvalitet.