Erik Jørgensen – Corona

Corona lounge er en lett gjenkjennelig lenestol designet av Poul M. Volther. Erik Jørgensen har enerett på å produsere denne klassikeren fra 1964. De fire ovale skjellene er fullpolstret, og gir en behagelig sitteopplevelse. Navnet er inspirert av en total solformørkelse i 1964 der ringen som omkranset solen (Koronaen) under formørkelsen var hovedinspirasjon.

Frem til 31. desember har vi kampanjepris på tre utvalgte varianter av Corona – i skinn eller velour. Ta kontakt med butikken på 33 33 06 40 eller salg@interior-butikken.no hvis du vil vite mer.

Original

Corona Original med understell i børstet stål, polstret med et flott lysebrunt skinn som bare vil bli finere og finere med årene.

Prisen gjelder stolen uten fotskammel. Denne er også på kampanje i perioden.

Extreme hud med børstet stålunderstell
Kampanjepris: 46 950,-

Ordinærpris: 62 999,-

 

 

 

 

 

Spectrum

Corona Spectrum er den moderne versjonen av klassikeren ,der understellet er lakket i samme farge som stoffet. Kampanjen gjelder for disse to variantene.

Night Blue med blått understell og polstring i KVADRAT Harald 772.
Kampanjepris: 23 950,- Før: 30 135,- 

Pearl Grey med varmgrått understell og polstring i KVADRAT Harald 143.
Kampanjepris: 23 950.- Før: 30 135,- 

Kampanjen gjelder til og med 31. desember 2018 med polstring i Harald 143 eller Harald 772 med understell i henholdsvis RAL farge 7048 eller RAL farge 5026. Prisen gjelder stolen uten fotskammel. Kampanjepris også på denne i perioden.

Om designeren: 

Poul M. Volther var utlært møbelsnekker med en utdannelse fra Skolen for Kunsthåndværk og tilhørte generasjonen av arkitekter med røtter i den skandinaviske funksjonalismen, hvor organisk formgivning og modernismens form-følger-funksjon-parole rådet. Ut over å sette sitt avtrykk på dansk og internasjonal designhistorie med sin Corona stol, har Poul M. Volther som underviser på Danmarks Designskole vært med til å prege hundrevis av nyutdannede designere med sin formsans og strenge krav til kvalitet og funksjonalitet. Corona stolen kom til verden i 1964 – i sin første form med treunderstell, hvilket året etter ble etterfulgt av den utgave flest kjenner i fjærstålet.