Innred etter elementene og ditt stjernetegn

Innredningen i hjemmet ditt skal reflektere hvem du er og din personlighet. Uansett om du tror på astrologi eller ikke kan du finne inspirasjon til innredning, interiør og farger ved å ta utgangspunkt i ditt element og ditt stjernetegn. Bor du sammen med noen av et annet element eller et annet tegn kan du jo leke deg med kontraster for å skape en helt unik og personlig stil som reflekterer alle familiemedlemmene!

Væren  | Løven  | Skytten | Tvillingene  | Vekten | Vannmannen | Krepsen | Skorpionen  | Fiskene | Tyren  | Jomfruen  | Steinbukken

Farger og materialer etter elementene
Alle de tolv stjernetegnene er tilknyttet ett av de fire elementene; ild, luft, vann og jord. Bruk elementene som inspirasjon når du skal velge farger og for å skape en bevisst stemning i rommet. Vi har plukket ut noen favoritter og flotte farger fra Jotun som du gjerne kan bruke som inspirasjon når du skal pusse opp og innrede.

ILD – Væren, løven og skytten er ildtegn. Ild symboliserer intuisjon, og å gripe det essensielle i enhver situasjon. Ildtegn velger gjerne sterke farger som rødt, oransje, gul og rosa, med innslag av dyp lilla. Materialvalgene for ildtegn er ofte preget av kirsebærtre, merbau og mahogny, gull, bronse, kobber og messing. De velger ofte tykke, tunge stoffer og en luksuriøs stil. Møblene kan gjerne være antikke eller inspirert av tidligere tider. Hent gjerne inn inspirasjon fra jordtegn i tillegg. Jotuns farger for ildtegn: Lady 2727 Red Maple, Lady 2859 Whispering Red, Lady 2731 Hibiscus, Lady Aqua 4477 Deco Blue, Lady 10963 Golden Bronze, Lady 2846 Bordeaux, Lady 10001 Dijon Yellow, Lady 10964 Smoked Oak.

Foto: Jotun / By Lassen / Gubi

LUFT – Tvillingene, vekten og vannmannen er lufttegn. Luft symboliserer tankene, og å forholde seg mentalt til omgivelsene. De er ofte litt rastløse av seg. Lufttegn velger ofte kjølige farger i lyse blå- og gråtoner, med innslag av gult. De kan også gå for dypere blå- og lillatoner. Materialvalg er preget av glass, bjørk, furu og kjølige metaller som sølv, krom og børstet stål. Gardinene bør være florlette, luftige og lyse. Kombiner gjerne med elementer fra vanntegnene.
Jotuns farger for lufttegn: Lady Pure Color 5455 Industrial Blue, Lady Pure Color 5030 Pauls Blue, Lady 9915 Morgendis, Lady 9930 Tåkedis, Lady 4710 Duggblå, Lady 4469 Blåklokke, Lady 4629 Skyggeblå, Lady 1145 Brand Stone.

Foto: Jotun / HAY / Artek

VANN – Krepsen, skorpionen og fiskene er vanntegn. Vann symboliserer følelsene, så mennesker i vannelementet bruker følelsene for å forstå og bedømme en situasjon. Fargepaletten er inspirert av havet og dets skiftende farger; fra lys lavendel til dyp lilla, kalde blåtoner fra lyst til mørkt, hvitt, grønntoner, mint og grått. Materialvalg for vanntegn kan være marmor og lyse fliser, ask og lønn, sølv og stål. Overdådige stoffer med lange gardiner og puter i fløyel eller velur. Du kan med fordel kombinere elementer fra lufttegn.
Jotuns farger for vanntegn:
Lady Pure Color 7161 Minty Breeze, Lady Pure Color 5249 Linblå, Lady 8478 Pale green, Lady 0394 Varm grå, Lady 8252 Green Harmony, Lady 4625 Nordisk hav, Lady 5343 Industriell grå, Lady 4710 Duggblå.

Foto: Jotun /  Montana / Gubi / Artek

JORD – Tyren, jomfruen og steinbukken er jordtegn. Jord symboliserer sansing og praktisk handling. Personer i jordtegn er jordnære og praktiske. De liker gjerne stramme linjer, ryddige flater og en minimalistisk stil. Fargene er inspirert av naturlige jordfarger som grønt, beige, brunt, sand, leire og grått, men kan også ha innslag av blått, lilla og rosa. Materialene er naturlige og organiske; tre, drivved, skinn og lær, grove strukturer. For kontraster kan du inkludere elementer fra ildtegnene.
Jotuns farger for jordtegn: Lady 20046 Savanna Sunset, Lady 20047 Blushing Peach, Lady 9915 Morgendis, Lady Pure Color 5030 Pauls Blue, Lady Pure Color 7161 Minty Breeze, Lady 2526 Støvrosa, Lady 5249 Linblå, Lady 10965 Hipster Brown, Lady 10966 Almond Beige.

Foto: Jotun / Louis Poulsen / By Lassen

Vi har plukket frem noen anbefalinger til ditt stjernetegn som vi håper du vil like! 
Bruk ditt stjernetegn som inspirasjon for innredning. Du kan også bruke stjernetegn i tilsvarende element som deg selv som inspirasjon for valg av farger og interiør basert på din personlighet. Er du født akkurat på grensen mellom to stjernetegn kan du plukke elementer fra begge tegn og skape en interessant kontrast. Husk at det ikke er regler uten unntak

Steinbukken: 22. desember – 19. januar – jord
Den ambisiøse steinbukken strekker seg stadig til nye høyder. Du er det mest målrettede og bestemte av stjernetegnene. Hvis du skal pusse opp, bør du derfor velge dype toner av blått eller brunt, som matcher din tradisjonelle personlighet. Harmoni i hjemmet er et viktig stikkord for den disiplinerte steinbukken. Innredningen er enkel, smakfull og presentert i en palett av grønt, grått og grått. Steinbukker elsker å vise frem gjenstander som gjenspeiler deres personlighet og interesser, for eksempel kunst, coffee table-bøker eller et unikt møbel.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

CH 24hamptons coffee tabel bookseth missoni badekåpejonathan adler horn sculpture


Vannmannen: 20. januar – 19. februar – luft
Vannmannens uortodokse syn på verden passer godt med et moderne design. Gå for dype blå- og lillatoner på interiør sammen med detaljer i glass og stål. Vannmenn har ofte en minimalistisk stil, men pynter opp med skulpturer, malerier og unike designmøbler. Du er gjerne opptatt av de siste trendene innen teknologi som forenkler hverdagen. Som et lufttegn er vannmenn opptatt av store, lyse flater og luftig møblering. Romfølelse er viktig for deg som er født i dette tegnet. Velg gjerne et klassisk designmøbel som fokuspunkt i rommet. Fargeskalaen består av grått og blått, med detaljer svarte som natten.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

ph5 louis poulsen   vitra rar gyngestoljonathan adler modern orb skagerak cutter speil


Fiskene: 20. februar – 20. mars – vann
Fiskene bør gå for beroligende farger som for eksempel dus grønn eller fiolett i sitt hjem. Du bruker mye energi på å absorbere alle inntrykkene rundt deg, så fokuser på å skape en atmosfære for å kunne slappe av og koble ut. Personligheten din er rolig, men leken og eklektisk. Naturlige materialer som tre og skinn, kombinert med farger som lilla, blågrønt og grønt passer godt inn i ditt hjem. Ofte er du tiltrukket av en bohemsk stil, som reflekterer estetikken i hjemmet. Gå for store, grønne planter kombinert med mindre blomster. Uregelmessigheter, personlig og kreativ kunst og vakre duftlys er ofte gode elementer for fiskene. Legg fokus på en rolig lesekrok eller en avslappende loungestol der du kan lade batteriene.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

gubi beetle loungestol   adnet gubi speil  jonathan adler muse noir candle vitra block blanket


Væren: 21. mars – 2. april – ild
Væren er et lidenskapelig tegn, og dette synes ofte i hjemmene deres. Væren er fyrig, dynamisk og entusiastisk, og bør bruke sterke farger for å fremheve disse gode sidene. Nyanser av rødfarger, oransje, lilla og knallrosa kan tilføre hjemmet ditt mye personlighet. Kjøkkenet er et viktig rom for deg ettersom du liker å underholde. Velg fargerike stoler – alle trenger ikke være like! Du trenger ikke male om et helt rom for å tilføre fargerike og personlige detaljer. Gå for en vegg, en firkant eller detaljer i én eller flere sterke farger – du trenger ikke overdrive hvis du ikke vil. Du kan med fordel gå for mørke tresorter som matcher de sterke fargene.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

vitra dsr fullpolstret stolpanton chair orangemissoni home parma badematte skagerak dark wood chopping board


Tyren: 21. april – 20. mai – jord
Det er ikke noen hemmelighet at tyren liker seg best i komfortable, varme omgivelser. Hjemmet ditt er ditt hjerte nærmest, og brukes ofte som samlingssted for familie og venner. Gå for rolige, dempede pastellfarger i toner av lyseblått, grønt, brunt og pudderrosa. Du har gjerne en romantisk og sensuell side, med forkjærlighet for klassisk kunst og underholdning. Gå for store, luksuriøse møbler med myke linjer. Tyren setter gjerne pris på det tradisjonelle og klassiske, så ta gjerne vare på et gammel møbel og gi det et strøk maling eller en liten oppgradering. Velg materialer som tre og skinn som holder seg i årevis. Din sensuelle og romantiske side fokuserer gjerne på et lekkert og komfortabelt soverom.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

hay ruban speil  heritage stol  rotary vitra pale rose tray louis poulsen collage


Tvillingene: 21. mai – 21. juni – luft
Tvillingene har gjerne en leken personlighet, er sosiale og elsker livet. Dette bør reflekteres i fargevalg og interiør. Velg sterke farger som rosa, gult, grønt og azurblått. Tenk tropiske farger og mønstre. Kontraster og uventede kombinasjoner i mønster og farger kan en tvilling med fordel gå for. De sterke fargene kan kombineres med nøytrale som grått, sort eller hvitt. Fargerike stilleben med små figurer, vaser eller lysestaker på en pidestall kan med fordel friske opp en bortglemt krok. Ettersom tvillingen elsker å underholde er det naturlig å fokusere på stuen. Møblene der kan med fordel arrangeres i koselige sittegrupper med myke og fargerike puter. Innredningen holder du gjerne mot det moderne med rene linjer.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

jonathan adler malachite vaser  by lassen rimmjosephine missoni fermob salsa


Krepsen: 22. juni – 23. juli – vann
Krepsen er gjerne litt mystisk, hjemmekjær og sentimental. Du får alle til å føle seg velkommen i ditt hjem, og du setter pris på et stort, landlig kjøkken med god plass til familie og venner. Fargepaletten går fra hvitt til skinnende grått og blåtoner, med innslag av varmere toner som gult og fersken. Du er opptatt av dekor og interiør som reflekterer din personlighet, gjerne ting som har gått i arv og familieklenodier. Din sentimentale side gjør at innredningen er nøye planlagt og utvalgt, uansett om det er arvegods eller trendmøbler. I stuen kan du med fordel ha flere sittepuffer slik at du har plass til enda flere gjester. Du liker gjerne flytende overganger mellom rommene, så legg for eksempel samme gulv i en hel etasje og dropp dørstokker.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

vitra cork model B coooee citrus  by lassen kubus lolo  gubi multi-lite sea grey


Løven: 24. juli – 23. august – ild
Løven liker de finere tingene i livet og bør velge dramatiske gull- og blåtoner for å skape en høytidelig stemning passende for å invitere venner på besøk. Store møbler og varme fargenyanser tilfører hjemmet ekstra eleganse. Selskapsorientert som du er fokuserer du gjerne på store sittegrupper med sitteplasser for så mange som mulig. Innredningsdetaljer er gjerne kjøpt på en av de mange utenlandsreisene dine, og har en fremtredende plass i hjemmet. Løven vil gjerne oppholde seg i inspirerende miljøer, og hjemmet er ikke noe unntak. Detaljene skiller seg gjerne ut i mengden. Fargepaletten består av dramatiske kontraster som rødt, oransje, gull og rosa, med innslag av royale, dype blåfarger. Som ildtegn velger du gjerne metaller som gull, kobber, bronse og messing, og lune, varme tregulv i gule, oransje eller røde toner.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

Louis poulsen kobber lampe  Vitra Occasional gull Adler muse gull fatboy original rød


Jomfruen: 24. august – 22. september – jord
Jomfruen passer best inn i et hjem med rene linjer, funksjonelle møbler og tidløst design. Du er svært praktisk anlagt, og opptatt av at tingene i hjemmet skal ha en funksjon. Forskjellige nyanser av grønt, grått og naturfarger som beige, sand og kokos passer godt inn hos jordtegnet jomfruen. Du kan også gjerne blande inn toner av dempet syrin og pudderrosa. Hjemmet ditt er et sted for balanse og harmoni, et sted for å lade batteriene. Sett fokus på praktiske oppbevaringsløsninger og et soverom der du kan koble helt av. Du er ettertenksom og perfeksjonistisk, og dette gjenspeiler seg i interiøret. Det er en mening bak bildene du henger opp og gjenstandene du presenterer, og du har gjerne en betydningsfull tekst over sengen. Materialene er preget av skinn, varmt treverk og tykke stoffer med mye struktur.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

gubi beetle chairSunflower ClockMhy Rose  linddna dekkebrikke


Vekten: 23. september – 21. oktober – luft
Vekten er en romantiker og hjemmet deres avslører deres myke, drømmende side. Som lufttegn bør du velge kjølige pastellnyanser av lyseblått, bleke rosatoner og mintgrønt. Pastellfargene kan gjerne dempes av myke hvite og grå toner for å skape harmoni. Vektens hjem er der de lader opp og kobler av. Du har et øye for velgjorte detaljer på kvalitetsmøbler, og setter pris på det gode håndverk som ligger bak en vakker utforming. Som vekt er du harmonisk av natur, og dette avspeiles i interiøret. Lyse, åpne flater uten for mye krims krams kjennetegner ditt hjem. Du er opptatt av symmetri og balanse i innredning, og velger oftere partall enn oddetall når det kommer til for eksempel antall bilder på veggene eller armer på en lysestake. En velbalansert, gjennomtenkt og tidløs stil passer godt hos vekten. Materialvalg er lette, tynne stoffer, lyse tregulv, sølv eller børstet stål og myke saueskinn.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

Scandia Senior Vipp Sheepskin and Headrest  varadero pute missoni homeby lassen kubus 4  hay compose lavender


Skorpionen: 22. oktober – 21. november – vann
Skorpionen bør velge intense farger for å få frem sin personlighet. Du bør begynne med en ren, hvit palett og blande inn sterke farger som rødt og svart, for du er det eneste av stjernetegnene som kan kle det! Du kan med fordel også bruke en miks av ulike mønster som fremhever din dramatiske side. Et mønstret teppe eller mønstrete sofaputer passer godt inn hjemme hos deg. Dramatikk og kontraster er stikkord som gjenspeiler både din personlighet og ditt hjem. Du liker det som er annerledes, gjerne eklektiske gjenstander fra land og kulturer langt borte. Fargepaletten er litt annerledes enn for de øvrige vanntegnene. Du faller ofte for hvitt og grått, med innslag av dype blåfarger, myk svart og luksuriøs rød. Materialvalg er gjerne marmor og fliser, med kontraster i svart, gjerne i harde, rene linjer.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

victor bath towel hay mask dark blue  snoopy limited edition lampe  montana wire chrome


Skytten: 22. november – 21. desember – ild
Skytten er en reiseglad og rotløs sjel som bør innrede hjemmet sitt med minner fra utlandet. Du bør også velge friske farger og dufter. La deg inspirere av dype blåtoner og mønstre fra eksotiske markeder. Du er eventyrlysten, og dette reflekteres i ditt hjem. Møbler og interiør kan gjerne være inspirert av India, Kina og Japan med mørke treverk, utskjæringer og stor grad av detaljer. Fargepaletten er basert på duse røde, oransje og gule toner, med innslag av grønt, rosa og brunt. Det er de unike tingene som skal fremheves, så fargene på veggene blir mer et bakteppe. Materialene er gjerne silke og fløyel, mørke tresorter og metaller som sølv og gull.
Anbefalinger (klikk på bildet for å komme til produktet):

gubi speil  vitra doll little devilcarl hansen colonial sofavitra elephant small