Carl Hansen & Søn

FRITS HENNINGSEN

Se nyheten FH38 Windsor Chair

FH38 Windsor Chair i såpet eik og mørk oljet eik
Windsor-stolen er tilgjengelig i oljet eik, såpet eik og oljet røkt eik. Tre tilpassede sitteputer i skinn er tilgjengelige for ekstra komfort.

Stolen er svært skulpturell, og ryggstøtten er høyere enn nødvendig for en vanlig spisestol. Den er en blanding av en spisestuestol og en loungestol, noe som gjør den både allsidig og komfortabel

Knud Erik Hansen
CEO hos Carl Hansen & Søn
FH oak smokedoil CUFH loke detail V
FH38 i oljet røkt eik med sort skinnpute.

Enestående kvalitet og førsteklasses eik sikrer en fin tretekstur i enhver overflate.

Windsor-stolen ble designet av den danske arkitekten og møbelsnekkeren Frits Henningsen i 1938. Fram til 2003 var stolen kontinuerlig i produksjon hos Carl Hansen & Søn og relanseres nå med en komfortabel sittepute. Frits Henningsens Windsor Chair FH38 er like aktuell i dag som den originale engelske arketypen laget mer enn 300 år siden.

FH38 Windsor Chair i oljet eik

Stolen skjuler mange håndverksmessige utfordringer, da det er brukt ulike snekkerteknikker. Å lage stolen krever derfor ferdighetene til en erfaren snekker, og understreker det faktum at Henningsen selv var en snekker og en designer som utforsket materialenes muligheter.

Alle overganger samt den organiske formen på oversiden av armlenet slipes for hånd med det som kalles en “føletest”. Hver stol er derfor unik og dermed ikke bare vakker å se på, men også et godt eksempel på tradisjonelt håndverk utviklet og foredlet gjennom århundrene.

FH oak smokedoil CUFH loke detail V

Besøk oss i Tønsberg eller kjøp stolen i vår nettbutikk.

Tilbehør