Tilbake til alle innlegg

Slik får du et vakkert uterom

Nå nærmer vi oss påske, og det er på tide å tenke på at vi snart skal tilbringe mye tid utendørs. Dette er våre beste tips for å legge til rette for en god sommer utendørs.

1 – God planløsning

Det er veldig viktig med godt grunnarbeid før man begynner med de små detaljene. Finn ut hvilken funksjon uteområdet ditt skal ha. Hvor vil du ha gress, og hvor vil du ha treplatting, murkanter, trapper o.l.? Når du tar alle disse avgjørelsene er det også viktig å ha de ulike sonene i uterommet ditt i bakhodet. Hvor passer det best med en spisegruppe og hvor burde solstolene stå? Her må du tenke godt på hvordan vær- og solforholdene er. Solstolene burde plasseres der solen kommer til best mulig, mens spisegruppen fint kan plasseres i skyggen da maten man serverer ofte har det best der.

2 – Plant smart

En frodig hage gjør mye med et uteområde! Det er jo ingen hemmelighet at det er populært, og ikke minst koselig, å plante flere forskjellige planter i samme bed for å få følelsen av en naturlig frodig blomstereng. Dersom du ikke har veldig grønne fingre, så vil vi ikke anbefale deg å gjøre dette. Et bed fylt med flere av de samme plantesortene er lettere å vedlikeholde. Da stiller alle plantene de samme kravene når det kommer til vann, gjødsel og solforhold. Dersom du likevel ønsker et naturlig utseende på bedet ditt, så kan du plante grønt bladverk  i ulike former.

3 – Soner, soner soner

Utnytt hele området du har tilgjengelig, og skap ulike soner for forskjellige behov. Skal du ha en loungesofa, så er det ofte lurt å plassere denne der det er gode solforhold gjennom hele dagen. Spisegruppen derimot burde plasseres et sted hvor det er mer skygge. Dette da maten man serverer som regel ikke er så glad i solsteiken, og det er jo ingen hemmelighet at matlysten stiger når man får kjølt ned kroppen litt. Dersom du er så heldig å ha en hage uten noen særlige skyggeområder, så kan du investere i en god parasoll.

4 – Lag ulike nivåer

La uteplassen følge terrenget og skap ulike nivåer, høyder og former. det gir en fin dynamikk, og et mer spennende uttrykk sammenlignet med en flat platting. Dette gjør deg også mye enklere for deg å definere de ulike sonene og bruksområdene.

5 – Gjør uterommet til en del av huset

Om du har muligheten til å nyte synet av uterommet ditt når du er inne, så skaper dette en fin og hyggelig atmosfære. Dette gjelder kanskje ekstra mye dersom du har store vindusflater ut mot hagen. Ta derfor hensyn til husets arkitektur, stil og farge når du bygger om hagen din. dersom du klarer å dra interiørstilen du har inne ut, så skaper dette en forlengelse av stuen din når du åpner terrassedøren. Det vil gjøre at både du og andre vil oppleve en god helhet og gi et gjennomført inntrykk.

6 – Belysning

Belysning skaper en god stemning når solen går ned og mørket legger seg. Levende lys gir uten tvil en helt egen stemning på sommerkveldene, og det er lite som kan måle seg. Nå har det derimot også kommet en del andre fine utelamper, som er litt mer praktiske med tanke på brannfare, men som også setter sitt preg på kvelden.

7 – Tilpass deg naturen

Selv om graderstokken kan bikke 30 flere dager gjennom sommeren, så har vi også opplevd at den har ligger på under 10 grader! Vi bor i Norge, og må tilpasse opp forholdene. Et overbygg, en pergola eller et telt kan gi godt le for vær og vind, og dette kan være helt avgjørende for at du skal kunne nyte norske sommerkvelder til det fulle. Det kan også være lurt å sette opp en varmelampe eller to. Skap kontraster ved å kombinere ulike materialer som tre, metall og betong.

Ta kontakt med oss på salg@interior-butikken.no om du skulle ha noen spørsmål om produktene som er avbildet.

One thought on “Slik får du et vakkert uterom

Comments are closed.