Tilbake til alle innlegg

Eames-kampanje: 5+1 Eames Plastic Chair

Nå er det kampanje på populære Eames Plastic Chair fra Vitra. Kjøp 6 stoler: 5+1, og få den rimeligste stolen med på kjøpet.

Velg fritt mellom alle spisestolvariantene i Eames Plastic Chair-familien. Tilbudet gjelder kun polypropylen-varianten og ikke glassfiber.

Kontakt oss på epost: salg@interior-butikken.no, ring tlf. 33 33 06 40 eller kom innom butikken vår i Tønsberg, så hjelper vi deg med bestilling.

I 1948 deltok Ray og Charles Eames i “International Competition for Low-Cost Furniture Design”, organisert av MoMa i New York. Bidraget deres var en stol med et skallsete formet etter konturene av en menneskekropp, og som kunne kombineres med en variasjon av baser. Designet vant andre pris.

Det opprinnelige setet i metall var ikke velegnet til produksjon, derfor tok Eames’ene i bruk glassfiber, som tidligere ikke var brukt i møbelproduksjon. Stolen med skallsetet i glassfiber ble en beundret innovasjon i datiden og et gjenkjennelig ikon i dag. Eames Fiberglass Chair var født og etter hvert kom Eames Plastic Chair til.

Eames’ene utviklet en serie med individuelle baser som fritt kunne kombineres med skallene; som Eiffeltårn-versjonen. I dag produseres Eames Plastic Chair i polypropylen og Eames Glasfiber Chair i glassfiber.

Ekteparet Eames la ned mye jobb i å skape farger, siden glassfiber bare fantes i en fargeløs versjon. De laget en rekke koordinerte fargenyanser som fremhevet skallenes organiske form.

I 2019 lanserer Vitra en ny fargepalett for Eames Shell Chairs, som vil fornye og oppfriske imaget til denne populære stolfamilien. Fargedesignet har både røtter til sin Eames-historie og er samtidig relevant i nåtiden og fremtiden.