Årets interiørfarge 2019

Årets farge for 2019 er kåret av Fargerike, og i år er det grønt som gjelder! Grønt er en beroliggende farge, som symboliserer liv, håp og positivitet. Derfor passer det godt å oppgradere med grønne detaljer nå som vi har tatt fatt på et nytt år!

HAY Copenhagen skrivepult, Cooee Ball vaser, HAY Tree Trunk vaser. Foto: Produsentene.

Med riktig nøyanse kan du finne en grønnfarge som passer i alle hjemmets rom. Den nordiske stilen med lyst treverk, organiske former og duse naturtoner matcher grønntonene perfekt. Bruk litt tid på å finne den perfekte fargen – og finn roen i en hektisk hverdag!

Dette er grønnfarger med et grålig slør over seg. Slike farger kan skape en polert og kjølig stil som mykes opp i kombinasjon med gylne metaller og treverk. Stille grønn kan også fremstå elegant, urban og raffinert samtidig som den skaper en svært moderne og tidsriktig stil. Kilde: Fargerike

– I en tid med globalt fokus på miljø er dette et helt naturlig valg. Overalt finner vi små og store forsøk på å gjøre verden til et bedre sted, og samtidig sørge for at våre barn arver en jordklode det er godt å leve på, sier Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Perlen i paletten og en av naturens viktigste grønnfarger – Beatle FR1461 er tropisk leken og egner seg godt til color-blocking og store mønster. Dette er en ung og sprek farge, men den er like lekker i et klassisk miljø som i et ungt og trendy hjem. Kilde: Fargerike

– Mens blå er flyktig og svevende som skyene i himmelen, er grønn stabil og trygg i en verden i endring. Grønn er en samlende farge som innbyr til ro og harmoni, men samtidig har grønn en engasjerende og inkluderende effekt.

LADY 7628 Treasure har blitt en svært populær farge!Grønne toner er behagelig å omgi seg med, og fungerer godt som basisfarger. Kilde: Jotun

Du trenger ikke male hele vegger med grønt for å friske opp hjemme. Skift ut detaljer som puter eller tepper i sofaen, spisebrikker på bordet eller grønne blomstervaser. Hos oss finner du også grønne lamper i ulike nyanser, både til tak, vegg og gulv. En liten detalj kan være den siste prikken over i-en rommet trenger!

Muuto Grain, Louis Poulsen PH5, Northern Oslo Wood, Louis Poulsen AJ og Louis Poulsen Panthella kommer alle i ulike grønne nyanser. Foto: Produsentene.

HAY pute, Muuto Dots, LindDNA spisebrikke, Vitra All Plastic Chair, Vitra 3-er trays, HAY Ruban Mirror, Vitra Elephant. Foto: Produsentene.
For den som liker svale, grønne pasteller er LADY 7627 Refresh er godt valg!
Kilde: Jotun

Kilder:
Fargerike / portia.no / Jotun